Товари виробництва  ZKL

ZKL

У 1947 р. було ухвалено офіційне рішення про створення повномасштабного виробництва підшипників кочення на території колишньої Чехословаччини. В тому ж році новостворений завод, що належить концерну Zbrojovka Concern в Брно–Лізен встановив контакти і почав співпрацю з британською компанією Hoffmann.

У 1947 р. було ухвалено офіційне рішення про створення повномасштабного виробництва підшипників кочення на території колишньої Чехословаччини. В тому ж році новостворений завод, що належить концерну Zbrojovka Concern в Брно–Лізен встановив контакти і почав співпрацю з британською компанією Hoffmann. Це стало фундаментом для розвитку виробництва підшипників не тільки в місті Брно, але і в республіці в цілому.

Не дивлячись на всі труднощі, в 1948 р. почалося виробництво перших 28 типів підшипників. До 1-го січня 1950 р. почало роботу нове виробництво: Zavody presneho strojirenstvi, Brno - Lisen (Завод точного машинобудування). Поступово до нього приєдналися заводи в Klasterec nad Ohri, Dolni Mecholupy і Kysucke Nove Mesto. Всі ці підприємства у той час випускали 155 типів підшипників.

Починаючи з 1953 р. це виробниче і економічне об’єднання функціонувало під назвою ZKL, а з 1976 р. – під назвою ZETOR.

У 1959-60 р. розпочато виробництво конічних роликових підшипників в місті Пряшів, в 1961-63 р. почав функціонувати новий підшипниковий завод в Скаліца. Ще одне виробництво розмістилося в Блаіцке Строїни, випуск конічних роликів почався на заводі Povazske strojirny в Поварській Бистриці.

У період між 1965 і 1980 р. виробництво ще 217 типів підшипників перемістилося з підприємства в Брно на інші заводи.

Постійний попит на нові типи підшипників і необхідність підвищення технічного рівня устаткування, дизайну і якості підшипників привели до створення ZKL VUVL (Інституту по Дослідженню Підшипників Кочення).

Після 1990 року та наступного розподілу республіки економічні трансформації компанії ZETOR Brno призвели з початку до відділення підшипникового виробництва від тракторного заводу, а в подальшому - до створення незалежного підприємства по виробництву сферичних роликових підшипників – акціонерної компанії ZKL Brno, яка з 1998 року стала основним власником компаній ZKL Klasterec nad Ohri та VLT.

Контакти з клієнтами виконуються торговими підрозділами, які входять в групу Компанії ZKL в Брно та торговою компанією ZKL Bearings CZ, яка знаходиться в Празі. Окрім цього дочірня компанія в Аргентині ZKL Rodamientos орієнтована на ринок Південної Америки.

Докладніше
13 - 24 з 28 товарів